Συνεργασία Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Μουφτείας Συρίας μέσω ΜΚΟ "Αποστολή"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/01/2011

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΜΚΟ «Αποστολή» και του Πατριαρχείου Αντιοχείας υπογράφεται σήμερα με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μουσουλμανικών και χριστιανικών, που διαβιούν στην Αθήνα, τη Δαμασκό και το Χαλέπι της Συρίας. «Πρώτος μας στόχος είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και δευτερευόντως η θρησκεία» επισήμανε ο Μουφτής της Συρίας Αχμέντ Χασούν, ενώ από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ κ. Δήμτσας επισήμανε ότι «αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον μουσουλμανικό κόσμο».

Την ανάπτυξη στενής συνεργασίας και κοινών προγραμμάτων δράσης για την κάλυψη των αναγκών χριστιανών και μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα και τη Συρία συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν ο Μουφτής της Συρίας κ. κ. Αχμέντ Πάντερ Αλ Ντιν Χασούν και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας. Κατά τη διάρκεια της 45 λεπτών συνάντησης που είχαν σήμερα  το πρωί ο κ. Χασούν και ο κ. Δήμτσας  συζήτησαν τους τρόπους αμοιβαίας συνεργασίας για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μουσουλμανικών και χριστιανικών, που διαβιούν στην Αθήνα, τη Δαμασκό και το Χαλέπι της Συρίας. «Πρώτος μας στόχος είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και δευτερευόντως η θρησκεία» επισήμανε ο κ. Χασούν. Από την πλευρά του ο κ. Δήμτσας επισήμανε ότι «αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον μουσουλμανικό κόσμο».

Οι δύο πλευρές σχεδιάζουν την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών στους τομείς της εκπαίδευσης, της ιατρικής περίθαλψης και του περιβάλλοντος. Σύντομα μάλιστα θα υπογραφεί και ετήσιο σχέδιο δράσης που θα περιγράφει τους στόχους και τις συγκεκριμένες κινήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών. Στη συνάντηση μελετήθηκαν τρόποι, ώστε η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων να προέλθουν και από πόρους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.