Στο Μοναστηριακό Μετόχιο της Παναγίας Τριάδος στην Άνω Σύρο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/06/2022

Στον ιστορικό και παλαίφατο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Άνω Σύρου, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Ταλάντων τελέσθηκε την Κυριακή  υπαίθριος Αρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολ. Πολυχρονάκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου, του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, Δημοτικών Συμβούλων και πάρα πολλών πιστών.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στην προτύπωση της Αγίας Τριάδος ήδη από το πρώτο βιβλίο της Αγίας Γραφής, τη Γένεση, έτσι όπως αυτή εκφράσθηκε κατά τη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, με τη χρήση του α' πληθυντικού προσώπου «ποιήσωμεν».
Υπογράμμισε δε ότι η Εκκλησία συγκροτείται από τον Παράκλητο, το Άγιο Πνεύμα, καρποί του οποίου είναι η χαρά, η αγάπη, η ειρήνη, η μακροθυμία, η πίστη, η πραότητα και η εγκράτεια, χαρίσματα που ευχήθηκε να πληρούν την καρδιά όλων των πιστών, ώστε να αναδεικνύονται αληθινά πνευματεμφόροι!
Ευχαρίστησε, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, για την άοκνη μέριμνά του για τη συντήρησή του και τη διαφύλαξη των ιερών κειμηλίων του.