Η Ι.Μ. Ηλείας δίπλα στους διαγωνιζόμενους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/06/2022

Κάθε χρόνο την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων, η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας ως φιλόστοργη πνευματική μητέρα όλων, μέσα από τη λατρευτική της ζωή στέκεται δίπλα στους μαθητές και στις μαθήτριες, που δίνουν τον προσωπικό αγώνα έτσι ώστε να πετύχουν αυτό το οποίο αποτελεί στόχο της ζωής τους ανοίγοντας πλέον νέες προοπτικές. Κατανοεί απόλυτα την αγωνία και συμμερίζεται τον κόπο προκειμένου να εκπληρωθούν οι επιθυμίες τους. Συμπαρίσταται με την διαρκή Προσευχή στον Θεό, στην Παναγία αλλά και στους Αγίους της Εκκλησίας μας, για να υπάρξει Θείος φωτισμός, έτσι ώστε μέσα από την δύναμη της Προσευχής να αντέξουν προκειμένου να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατά την περίοδο των εξετάσεων για να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για την μη διασπορά του κορωνοϊού, τέλεσε την καθιερωμένη Ιερά Παράκληση υπέρ επιτυχίας και αριστεύσεως των διαγωνιζομένων Σπουδαστών και Σπουδαστριών του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, που αρχίζουν τον καλό αλλά και δύσκολο αγώνα των Πανελλαδικών εξετάσεων, στο κατάμεστο από μαθητές και γονείς Ιστορικό Παρεκκλήσιο του Πολιούχου του Πύργου Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους, πλαισιούμενος από τους Αιδεσ. π. Χαράλαμπο Αθανασόπουλο και π. Βασίλειο Λαγκαδινό, ενώ παρέστη επίσης ως εκπρόσωπος του Δήμου Πύργου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ιωάννης Πλεμμένος.

Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως την οποία έχει ειδικά συγγράψει προς πνευματική ενίσχυση και ευλογία, ο Άρχων Υμνογράφος της Εκκλησίας κ. Χαράλαμπος Μπούσιας, απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης και επίκαιρες εποικοδομητικές παραινέσεις στα παιδιά και τους οικείους τους, που προσήλθαν αθρόα στο Ιερό Παρεκκλήσιο. Προσέφερε επίσης ως ευλογία Σταυρουδάκια, ευχόμενος θάρρος, αισιοδοξία, δύναμη, ψυχραιμία και πίστη στον Τριαδικό Θεό, προκειμένου να πετύχουν τους υψηλούς και ευγενείς στόχους που οραματίζονται και επιδιώκουν.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος τέλεσε Ιερές Παρακλήσεις στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδος και Αγίας Τριάδος Βάρδας, για τους εκεί διαγωνιζομένους υποψηφίους φοιτητές και φοιτήτριες. Οι προαναφερόμενες ικετήριες αυτές δεήσεις πρέπει να γνωρίζουμε ότι αποτελούν πνευματική προσπάθεια συμπαράστασης και Θείας ενίσχυσης, προς όλους τους υποψηφίους αλλά και τις οικογένειες τους, διότι σε αυτήν την κοπιώδη διαδικασία των επικείμενων Παννελληνίων εξετάσεων, εκτός από την μελέτη είναι απαραίτητη και η επίκληση της Θείας Χάρης για τον φωτισμό και την επιτυχία τους!

Π. Νικόλαος Κατσηδήμας