Μητροπολίτης Χαλκίδος: "Μεγαλώστε τα παιδιά στην αγκαλιά σας"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/05/2022

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη, κατόπιν προσκλήσεως, στο Γυμνάσιο Ερετρίας, όπου παρακολούθησε Εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γυμνασίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ερέτριας και με τη συνεργασία και την παρουσία της Διευθύντριας του Γυμνασίου κ. Άννας Καραμπατσώλη, παρόντος και του Αντιδημάρχου Δήμου Ερετρίας κ Ευαγγέλου Τσώκου.

 

Ομίλησε η ψυχολόγος Ανθή Μανώλη με θέμα «Πες το με λέξεις», με αφορμή τα διαρκώς πολλαπλασιαζόμενα περιστατικά βίας όχι μόνο μεταξύ των μεγάλων στην ηλικία ανθρώπων, αλλά και μεταξύ των παιδιών. Τόνισε την ανάγκη της διαπαιδαγωγήσεως των παιδιών, εκ μέρους των γονέων, από τη βρεφική τους ηλικία με την προσφορά της ανυστερόβουλης αγάπης, η οποία εκφράζεται με την παροχή συμβούλων και κυρίως την προσφορά του ζωντανού παραδείγματος. Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη του διαλόγου και την έκφραση των απόψεων, ακόμη και του θυμού, όχι με πράξεις βίας, αλλά με λέξεις, οι οποίες χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο ευγενή, πολιτισμένο και πράο. Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τα όρια του, έχει αυτοεκτίμηση και ασφαλώς σέβεται τα όρια των άλλων και τους τα υποδεικνύει, όταν αυτοί τα παραβιάζουν με σεβασμό και σοβαρότητα.

 

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο οποίος συνεχάρη την ομιλήτρια, αλλά και τον Σύλλογο, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει και την διευθύντρια του Σχολείου, Καθηγητές και Καθηγήτριες αυτού, που παρευρέθησαν και υπογράμμισε την ανάγκη της συνεργασίας για την ανατροφή του πιο ελπιδοφόρου και ευαίσθητου μέρους της κοινωνίας, που το αποτελούν οι νέοι άνθρωποι. Υπενθύμισε την λειτουργία και τις δράσεις Κέντρου Στηρίξεως Οικογενείας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το οποίο εδρεύει στη Νέα Αρτάκη και έχει παράρτημα στην Ιστιαία. Επίσης, ανέφερε τις κατά τόπους πραγματοποιούμενες διαλέξεις Βιωματικών Ομάδων Γονέων από τον Σχολικό και Οικογενειακό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Χαρμαντά και συνέστησε οι γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους στην αγκαλιά τους και στα γόνατά τους και κυρίως στα γόνατα της υπέρ αυτών προσευχής.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ