Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας- Συγκίνηση για τον Ιεράρχη με το πλούσιο έργο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 02/05/2022

 

Εκοιμήθη σήμερα, Δευτέρα 2 Μαϊου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώτατος, έχασε την μάχη με την ζωή μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι χαμηλοί τόνοι και η προσφορά στον συνάνθρωπο, τον έκαναν σημείο αναφοράς.

Βιογραφικό

 

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος (κατά κόσμον Αλέξανδρος) Αποστολίδης, εγεννήθη στη Βέροια της Μακεδονίας κατά το έτος 1963.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του απεφοίτησε από την ‘Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το έτος 1988, κατέστη διπλωματούχος (Master) το 1995 και Διδάκτωρ της Θεολογίας του αυτού Πανεπιστημίου το 2002.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1983 και Πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας κυρού Παύλου.

Διετέλεσε ‘Εφημέριος εν Βεροία και ‘Ηγούμενος της ‘Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και α´ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομωνύμου Πανελληνίου ‘Ιδρύματος.

Συνέγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, πραγματοποίησε ομιλίες-διαλέξεις και έλαβε μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην ‘Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μητροπολίτης Δράμας εξελέγη και εχειροτονήθη τον ‘Οκτώβριο του έτους 2005.

Αύριο η Εξόδιος Ακολουθία

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου θα ψαλεί την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 στις 5.30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Δράμας ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.