Μητροπολίτης Δημητριάδος:"Θέλουμε τα παιδιά να χαμογελάνε"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/11/2013

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Δήμου Βουγιούκα, θα παρουσιάζουν δωρεάν παραδοσιακές Παραστάσεις Ελληνικού Θεάτρου Σκιών (παραστάσεις Καραγκιόζη), κάθε Κυριακή απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη –Ανθ. Γαζή).

Για το λόγο αυτό, σήμερα  7/11, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρεχώρησε κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον καραγκιοζοπαίχτη Δήμο Βουγιούκα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει αυτή την περίοδο η φροντίδα για τον άνθρωπο, την οικογένεια και κυρίως για τα παιδιά, ενώ προανήγγειλε και την δημιουργία ενός φορέα, που θα ασχοληθεί με τον πολιτισμό. Χαρακτηριστικά είπε: « ...πιστεύω ακλόνητα ότι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο δεν αρκεί μόνο να φροντίζουμε τους ανθρώπους για το φαγητό τους,  για τις οικονομικές τους ανάγκες. Πρέπει να φροντίζουμε κυρίως τα παιδιά μας. Τα παιδιά να μην γευτούν την πίκρα και το άγχος που πολλές φορές έχουν οι γονείς τους εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας.... Προσφέρεται συμπολίτης μας καραγκιοζοπαίχτης, ο οποίος έχει και την εμπειρία και το ταλέντο και βεβαίως θα είναι μια δωρεάν προσφορά για γονείς και παιδιά. Είπαμε μόνο ότι αν κάποιοι θέλουν και φιλοτιμηθούν να είναι το εισιτήριο τους ένα κιλό μακαρόνια ή λίγο ρύζι, εν’ πάση περιπτώσει  τρόφιμα που διατηρούνται και που θα μπορέσουν  να αξιοποιηθούν στα Σπίτια Γαλήνης και για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό που έχει αξία και σημασία είναι ότι θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να γελάνε και οι οικογένειες να έρχονται χωρίς κόστος να παρακολουθήσουν ένα όμορφο πρόγραμμα που θα ψυχαγωγήσει αλλά και θα διδάξει. Θέλω να σας πω ότι σύντομα θα σας καλέσουμε να σας αναγγείλουμε και τη δημιουργία ενός φορέα από τη Μητρόπολη μας, που θα ασχοληθεί με τον πολιτισμό. Ακριβώς στα πλαίσια της ίδιας σκέψεως ότι πλέον και ο πολιτισμός μπορεί να είναι μια απάντηση στην κρίση, ο αυθεντικός πολιτισμός, εμείς θα προσπαθήσουμε και από την πλευρά της τοπικής εκκλησίας να δραστηριοποιήσουμε ανθρώπους που μπορούν πολλά να προσφέρουν και σε αυτό τον τομέα και έτσι σύντομα να έχουμε ένα φορέα που θα δημιουργεί πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Βουγιούκας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρέος που αισθάνεται ότι έχει, σαν νἐος καλλιτέχνης, να διατηρήσει και να συνεχίσει την παράδοση της πατρίδος μας. Χαρακτηριστικά τόνισε: « Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για αυτή την πολύ όμορφη, πραγματικά, πρωτοβουλία... Θα παίζουμε διαφορετικές παραστάσεις που το ρεπερτόριο είναι από κωμωδίες, διδακτικά έργα, μυθολογία και επετειακά ή ηρωικά έργα. Το ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών και του καραγκιόζη αριθμεί πάνω από χίλια έργα παραδοσιακά και αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για την πατρίδα μας και έχουμε χρέος και εμείς σε αυτούς τους καιρούς να πούμε σαν νέοι καλλιτέχνες και από την μεριά μου σαν μουσικός που είμαι, αλλά και με την ιδιότητα του καραγκιοζοπαίχτη να την διατηρήσω αυτή την παράδοση και να την συνεχίσουμε και να την εξελίξουμε όπως αρμόζει».

Οι παραστάσεις ξεκινούν αυτή την Κυριακή 10/11, στις 6.00 το απόγευμα και είναι δωρεάν για όλους. Προαιρετικά αντί εισιτηρίου, θα συλλέγονται τρόφιμα στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου για τα Σπίτια Γαλήνης της Ιεράς Μητροπόλεως. 

  

 

Εκ του Γραφείου Τύπου