Οι νέοι μητροπολίτες Περιστερίου, Λαγκαδά, Κιλκισίου, Καστορίας και Θήρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/10/2021
Στην πλήρωση των πέντε κενών Μητροπόλεων προχώρησε την Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 
Ειδικότερα, το τριπρόσωπο για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, κατόπιν της σχετικής ψηφοφορίας, απαρτίστηκε από τους αρχιμανδρίτες Γρηγόριο Παπαθωμά, Καλλίνικο Νικολάου και Γεράσιμο Καραμολέγκο. Μητροπολίτης Περιστερίου εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς.
 
 
Στη Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, μετά τη συγκρότηση από την προβλεπόμενη ψηφοφορία του τριπρόσωπου από τους αρχιμανδρίτες Πλάτωνα Κρικρή, Βρεσθένης Θεόκλητο και Αντώνιο Πακαλίδη, Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής.
 
Στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας το τριπρόσωπο αποτελούσαν οι αρχιμανδρίτες Καλλίνικος Γεωργάτος, Χριστοφόρος Αγγελόπουλος και Νικόλαος Γιαννουσάς. Μητροπολίτης Καστορίας εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος.
 
Το τριπρόσωπο για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, κατόπιν της σχετικής ψηφοφορίας, αποτελούσαν οι αρχιμανδρίτες Βαρθολομαίος Αντωνίου Τριανταφυλλίδης, Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος και Δωρόθεος Πάπαρης. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου Τριανταφυλλίδης.
 
Για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων, κατόπιν της σχετικής ψηφοφορίας, στο τριπρόσωπο ήταν ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης, ο επίσκοπος Τεγέας Θεόκλητος κι ο αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος. Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης.
 
Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης τελείται η Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, με αφορμή την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Πολυανής και Κιλκισίου, Καστορίας, Περιστερίου και Θήρας.
 
naftemporiki.gr