Σύντομα και "Ιδρυμα Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 05/10/2013

Ο  στενός-άμισθος- συνεργάτης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και  εκ των πνευματικών του τέκνων Σωτήρης Μ. Τζούμας, προέβη στην παρακάτω δήλωση, εξ αφορμής της  αήθους προσπάθειας που γίνεται  από ορισμένους πολιτικούς κύκλους να εκμεταλλευτούν για... ψηφοθηρικούς λόγους, την μνήμη του Μακαριστού μεγάλου Πρωθιεράρχη:


 

 << Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο, αλλά οπωσδήποτε καταδικαστέο,  το γεγονός ότι κάποιοι πολιτικοί, παρακινούμενοι από την περιρρέουσα πολιτική  ατμόσφαιρα και   την   ασταθή πολιτική κατάσταση  που ζεί η  χώρα  μας, αποφάσισαν "εν οδώ, χωρίς αιδώ", να  παρασύρουν  την κοινή γνώμη και να την οδηγήσουν στα στενά κομματικά τους σχέδια, εκμεταλλευόμενοι    τη μνήμη του Μακαριστού Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος ακόμη και σήμερα, έξι έτη από την κοίμησή Του, εξακολουθεί να είναι ζωντανός ανάμεσά μας και ο  προφητικός λόγος και οι παρακαταθήκες του να έχουν απήχηση στο λαό μας, μέχρι και σήμερα!

 

Συμβουλεύουμε-εντελώς φιλικά κατ´αρχήν-τους εν λόγω κυρίους, να συνετιστούν, να έλθουν στα... μέτρα τους  και να αφήσουν κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια, αυτού του επιπέδου,καθώς η μνήμη του μεγάλου αυτού  Πρωθιεράρχη, δεν ανήκει σε ένα μόνο  μέρος του Ελληνικού λαού, αλλά  ανήκει σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν ανήκουν και όπου κι αν  βρίσκονται!  

Ωςεκ τούτου,  δεν δύναται να χρησιμοποιείται  "το μεγάλο και βαρύ σαν ιστορία",όνομα του Χριστόδουλου,κατ΄αυτόν  τον   τρόπο, με στόχο  πρόσκαιρα κομματικά οφέλη!


 

Μόνη  αρμόδια,  για  να ασχολείται με την παρακαταθήκη που  άφησε πίσω του  ο  Αείμνηστος Μεγάλος   Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είναι αφ´ενός η επίσημη Εκκλησία μας  και αφ´ετέρου  το Ίδρυμα  το οποίο τελεί υπό ίδρυση,  από  τα πνευματικά του τέκνα- κληρικούς και λαϊκούς- με την επωνυμία "ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ",  το οποίο πολύ σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις, για την οργάνωση και λειτουργία του, καθώς και  για την   ανέγερση μεγάλου ανδριάντος, του Μακαριστού Χριστοδούλου,στην κέντρο των   Αθηνών, ο οποίος θα αποτελέσει το ωραιότερο, ασφαλώς, επιστέγασμα μίας σπουδαίας και σημαντικής περιόδου της νεότερης  εκκλησιαστικής  ιστορίας μας και μίας μεγάλης  και καρποφόρου Αρχιεπισκοπείας, αλλά και το μεσότοιχον μεταξύ του παλαιού και του ν έ ο υ  εκκλησιαστικού πνεύματος, που ευαγγελίσθηκε με προσωπικό κόστος ο μεγάλος Χριστόδουλος>>.