Πολλαπλά «κατάγματα» στην ενημέρωση από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/05/2011

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών όφειλε χθες να κινητοποιηθεί άμεσα και να εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου, για το ατύχημα που είχε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ώστε τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να έχουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Η κατ΄ επιλογήν τηλεφωνική και «off the record» ενημέρωση όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά μάλλον περιπλέκει την κατάσταση.

Η ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας της Αρχιεπισκοπής έπρεπε να είναι συνεχής. Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της, όλα ήταν πανηγυρικά, σα να μη συνέβη τίποτε και σε κανένα. Και δεν αναφερόμαστε στο Πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου που-σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής- τον θέλει να προεδρεύει σήμερα της Ιεράς Συνόδου, αλλά μιλάμε για ενημέρωση. Απλά πράγματα.

Η ενημέρωση δεν έχει ωράριο και ειδικά όταν αφορά σε θέματα υγείας προσώπου που καθορίζει εξελίξεις.Όταν η ιστοσελίδα που καταγράφει τις δραστηριότητες του Αρχιεπισκόπου αγνοεί ένα τέτοιο γεγονός όπως το χθεσινό, κάποιοι θα πρέπει να ανησυχούν και κάποιοι άλλοι να αναρωτιούνται.