Στηρίζουν τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 23/06/2020

πηγή romfea.gr Αμέτρητα είναι πλέον τα δημοσιεύματα, τα ψηφίσματα, τα δελτία τύπου, τα άρθρα, και οι ανοιχτές επιστολές από Ομοσπονδίες, Συλλόγους, Οργανισμούς, Σχολεία, Μοναστήρια, Ενορίες, Κοινότητες, Κληρικούς, Καθηγητές Πανεπιστημίου και επιφανείς Ομογενείς της Αυστραλίας, οι οποίοι εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ενώ συγκινητικά είναι τα όσα γράφουν αναφερόμενοι στο πρόσωπό του.

Μια έρευνα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ομογενειακών εφημερίδων της Αυστραλίας "Νέος Κόσμος", "Κόσμος" και "Ελληνικός Κήρυκας" αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αποδείξει του λόγου το αληθές.

Οι περισσότεροι στα κείμενά τους κάνουν λόγο για αδικία και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για όλους αυτούς που επιχειρούν να διαμορφώσουν εικόνα για την Αυστραλία χωρίς να έχουν γνώση των πράγματων και χωρίς καν να μπαίνουν στην διαδικασία να ρωτούν.

Τα μέλη που εκπροσωπούν όλοι όσοι έγραψαν και δημοσίευσαν κείμενα συμπαράστασης ξεπερνούν τα 400.000, ενώ συνεχίζουν να φτάνουν επιστολές και ψηφίσματα τόσο στην Αρχιεπισκοπή όσο και στα γραφεία των Ομογενειακών εφημερίδων της Αυστραλίας.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος συνεχίζει το πρόγραμμά του κανονικά, εμμένοντας στο όραμα της αγάπης και της ενότητας.

Τέλος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN τόνισε: "Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έχει ένα ένδοξο παρελθόν. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να έχουμε και ένα ένδοξο μέλλον. Κοιτάζουμε το Χριστό και προχωρούμε μπροστά. Όλοι μαζί, κλήρος και λαός, ενωμένοι προχωρούμε με ζήλο, αγάπη και ενθουσιασμό για να δώσουμε τη μαρτυρία μας στην πέμπτη Ήπειρο. Τη μαρτυρία της πίστεως και της πατρίδας μας".