Στη Μητρόπολη Γερμανίας ο υφυπουργός Εξωτερικών

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 15/07/2013

Επίσκεψη στην Γερμανία πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος. Κατά την διάρκεια της, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Μητρόπολης Γερμανίας, είχε συναντήσεις με ομογενειακές οργανώσεις, ενώ παραβρέθηκε και στις εκδηλώσεις Ελληνοβαυαρικής Φιλίας που διοργάνωσε ο Δήμος Μονάχου.

Ο κ.Γεροντόπουλος παρακολούθησε το πρωί της Κυριακής την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μονάχου, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ.κ.Αυγουστίνος. Απηύθυνε χαιρετισμό και ακολούθησε επίσκεψη του στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Πάντων, όπου παρουσία του Μητροπολίτη συνομίλησε με τους ομογενείς που τον υποδέχθηκαν.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε:

«Σεβασμιώτατε. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι η παρουσία μου εδώ συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας. Δράττομαι της ευκαιρίας και, σε σχέση με την επέτειο αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ιερείς μας στη Γερμανία για το έργο που έχει επιτελέσει η Ιερά Μητρόπολη όλα αυτά τα πενήντα χρόνια για τον Ελληνισμό στη Γερμανία. Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και εσάς προσωπικά Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Αυγουστίνε για το σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο που έχετε διαδραματίσει για τους εδώ συμπατριώτες μας. Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας υπήρξε, με αδιατάρρακτη συνέχεια, γέφυρα μεταξύ του εδώ Ελληνισμού και της Μητέρας Πατρίδας».

Ο κ.Γεροντόπουλοςσυναντήθηκε αρχικά το Σάββατο στη Νυρεμβέργη με τις ομογενειακές οργανώσεις της περιοχής. Αφού απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, άκουσε για αρκετή ώρα τα προβλήματα και τα αιτήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των ομογενειακών συλλόγων και οργανώσεων. Παράλληλα δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις στις οποίες απάντησε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στην «γιορτή κρασιού» που διοργάνωσε ο Θεσσαλικός Σύλλογος Νυρεμβέργης.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών στη συνέχεια μετέβη στο Μόναχο, όπου είχε συνάντηση με τις εκεί ομογενειακές οργανώσεις. Ενημερώθηκε για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ άκουσε τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις τους. Οι συζητήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας του Μονάχου συνεχίστηκαν και το πρωί της Κυριακής.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο κ.Γεροντόπουλος έδωσε το παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις Ελληνοβαυραρικής φιλίας, στην κεντρική πλατεία του Μονάχου. Εκεί, παρουσία του Μητροπολίτη Γερμανίας κ.κ.Αυγουστίνου, του Δημάρχου Μονάχου Κρίστιαν Ούντε και του Υπουργού Παιδείας της Βαυαρίας Λούντγκιγκ Σπάινλε χιλιάδων ομογενών, συλλόγων και οργανώσεων τους, οι οποίοι προέβαλλαν τα ελληνικά προϊόντα, τον Ελληνικό πολιτισμό και τουρισμό, Εξωτερικών επισκέφθηκε τα περίπτερα των ομογενειακών μας οργανώσεων και συνομίλησε με τους Έλληνες του Μονάχου. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της ανέγερσης του Ελληνικού σχολείου στο Μόναχο.