Καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις για 20 μητροπολίτες

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/07/2013

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Υπουργική απόφαση, με την οποία καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις και εκπτώσεις με πλοία, σε ειδικές κατηγορίες προσώπων και οχημάτων και θεσπίζονται νέες, με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, υπέγραψε σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

Στο πλαίσιο αυτό, καταργούνται από το παλαιό καθεστώς, μεταξύ άλλων, οι δωρεάν μετακινήσεις βουλευτών, τέως βουλευτών, μητροπολιτών, αρχηγών Σωμάτων Στρατού και Ασφαλείας, προέδρων και γενικών γραμματέων ναυτεργατικών ενώσεων, νομαρχών και επάρχων νησιωτικών περιοχών, συμβούλων νομαρχιών, γενικών γραμματέων, καθώς και γενικών διευθυντών και συμβούλων περιφερειών βουλευτών.

 

Όμως οι πλοιοκτήτες θα αποδειχθεί πως έχουν περισσότερη ευαισθησία από τους πολιτικούς και θα συνεχίσουν να προσφέρουν δωρεάν μετακινήσεις στους μητροπολίτες που μετακινούνται από νησί σε νησί για το ποιμαντικό τους έργο.

 

Τουλάχιστον 20 μητροπολίτες χρησιμοποιούν στην ελληνική επικράτεια ακτοπλοϊκές γραμμές για την τέλεση των ποιμαντικών τους καθηκόντων. Ο μητροπολίτης και το όχημά του ταξίδευαν δωρεάν ενώ ο διάκος (συνοδός) πλήρωνε το 50% του εισιτηρίου.