Εκκλησάκι δωρεά επιχειρηματία

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/07/2013

Την πρώτη Θεία Λειτουργία, παρουσία πλήθους κόσμου, για να γιορτάσει την ολοκλήρωση της ανέγερσής του, μαζί με ένα λιτό αλλά όμορφο πανηγυράκι έκανε στο μικρό παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων στη Ζωφριά, ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε υπαίθρια και με κάθε ευλάβεια μπροστά στο εκκλησάκι, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Χτισμένο σε αιγαιοπελαγίτικο πρότυπο, το μικρό παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό, αποτελεί δωρεά του Δημητρίου Στεργίου, ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων και κατοίκου Ζωφριάς και στολίζει ήδη, με το όμορφο περίβλημά του, το προαύλιο του Ιερού Ναού.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, ο πατήρ Ιγνάτιος είχε φροντίσει να διανεμηθεί φαγητό σε όλο τον κόσμο ενώ ακολούθησε «πανηγυράκι» με μουσική, χορό και την συμμετοχή του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πατέρας Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον κόσμο για την, πραγματικά, μεγάλη συμμετοχή του και ευχήθηκε τον επόμενο χρόνο να είναι ακόμα περισσότερος. «Αν σας πω ότι με πήρε τηλέφωνο ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων για να μου πει ότι του πήρα τον κόσμο από τη δική του εκκλησία, θα είναι ψέμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό ότι ο κόσμος δεν θα αλλάζει πια πόλη για να προσκυνήσει στη χάρη των Αγίων Αναργύρων αλλά θα έρχεται εδώ στον καταπράσινο χώρο μας. Και ποιος ξέρει, μπορεί να ξεπεράσουμε και τον αριθμό προσέλευσης των πιστών… στους Αγίους Αναργύρους» τόνισε, προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων.

Να σημειωθεί, ότι τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου θα γίνουν την Κυριακή 7 Ιουλίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και πάλι πανηγύρι στην αυλή του ναού, με ζωντανή μουσική και χορό και δωρεάν φαγητό για όλους.(Δυτική Όχθη)