Ι.Μ. Αιτωλίας Ακαρνανίας: "Μένουμε στο ύψος των περιστάσεων"

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 25/03/2020

 

Απέναντι στη δοκιμασία όλης της ανθρωπότητας από την απειλή ασθενείας από τον κορωνοϊό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ως Επίσκοπος και πνευματικός πατέρας των μελών της τοπικής μας Ορθοδόξου Εκκλησίας, καλεί τους σεβαστούς  Ιερείς,  Εφημερίους των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως, να παραμένουν στο ύψος των περιστάσεων, ευρισκόμενοι στους Ιερούς Ναούς και προσευχόμενοι, ώστε να διαφυλαχθεί η ενότητα και να στηριχθούν οι δοκιμαζόμενοι πιστοί αδελφοί μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ιδιαιτέρα δυσκολία να εκφράσουν τα ορθόδοξα χριστιανικά τους καθήκοντα.

Ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, «με την βεβαιότητα ότι με την Χάριν του Θεού θα ξεπεράσουμε πάντα πειρασμόν και πάσαν δυσκολίαν», δια του παρόντος δελτίου ενημερώνει και καλεί τους Ιερείς:

1. Κατά την ερχομένη διπλή Εορτή της 25ης Μαρτίου, του Ευαγγελισμού και της επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, την Τετάρτη ώρα 7.30΄ π.μ. να σημάνουν τις καμπάνες των ενοριακών Ιερών Ναών, για να υπενθυμίσουν σε όλους την ώρα της προσευχής από το σπίτι, αλλά και τον εορταστικό χαρακτήρα της ημέρας, τιμώντας τους προπάτορες αγωνιστές της Πατρίδος μας.  

2. Να τελέσουν ιδιωτικώς την Δέηση ή την Ακολουθία του Αγιασμού, αναγιγνώσκοντες την ειδική ευχή (ποιήμα Μητροπολίτου Εδέσσης ΙΩΗΛ)  διαφυλάξεως των συνανθρώπων από τον κορωνοϊόν και προστασίας των ασθενούντων εκ της λοιμικής νόσου.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως