Βανδάλισαν την εικόνα της Παναγίας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 11/01/2020
Βανδάλισαν την εικόνα της Παναγίας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού της Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα Θεσσαλονίκης.
 
Όπως μεταδίδει μάλιστα το Meaculpa.gr, ο χώρος έξω από το Ναό έχει γίνει στέκι παράνομων μεταναστών, οι οποίοι, κατά καιρούς έχουν βγάλει και μαχαίρια.
 
Οι Θεσσαλονικείς αποφεύγουν να περνούν από το σημείο τις νυχτερινές ώρες, ενώ φοβούνται ακόμα και να επισκέπτονται την Εκκλησία για να προσευχηθούν.
 
Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για την δεύτερη, μεγαλύτερη εκκλησία της Θεσσαλονίκης, μετά τον Άγιο Δημήτριο.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αλλοδαποί, τον τελευταίο καιρό, έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τη συγκεκριμένη εικόνα. Μάλιστα το κάνουν ξανά και ξανά, κάθε φορά που οι καλόγριες την αγιογραφούν, από την αρχή.
 
Η τελευταία επίθεση στο εικόνισμα καταγράφεται στις 6 Δεκεμβρίου.
 
Σύμφωνα πάντα με το Meaculpa.gr, το συμβάν ανέδειξε μέσα από τα social media, η επιχειρηματίας Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία έχει αναλάβει να φροντίζει το παρεκκλήσι.
 
Σύμφωνα με όσα διηγείται, μάλιστα, η γυναίκα, οι παράνομοι μετανάστες δεν ικανοποιούνται μόνο με τον βανδαλισμό της εικόνας, αλλά εισέρχονται στην εκκλησία και ληστεύουν τους πιστούς, αρπάζοντας ο,τι βρουν, ακόμα και τα ασημένια καντήλια του Ναού.
 
«Βγαίνω να καθαρίσω τις σκάλες και με φτύνουν. Έχουν κάνει το παρεκκλήσι τουαλέτα», σημειώνει η κα Λατινοπουλου.
 
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε επικοινωνία του meaculpa μαζί του, δεσμεύθηκε πως θα πιέσει στο βαθμό που μπορεί για να βρεθεί λύση, καθώς η κατάσταση δεν πάει άλλο.
 
«Δεσμεύομαι πως θα επιδιώξω να εξαλειφθούν τα κρούσματα εγκληματικότητας και προσβολής της συμβόλων της Πίστης μας,», ανέφερε χαρακτηριστικά.