Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αθήνα

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/09/2019

του Σωτήρη Τζούμα  newpost.r

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων και Σμύρνης Βαρθολομαίος και ο διάκονος Αέτιος.

Στην Αθήνα φτάνει αύριο εκτάκτως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για δύο ημέρες προσκαλεσμένος της οικογένειας Θεοδώρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, προκειμένου να παραστεί- και όχι να τελέσει- τα βαφτίσια εγγονού τους τα οποία θα γίνουν στην Αγία ΒαρβάραΧαλανδρίου, όμορο ναό της πατρικής οικίας της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων και Σμύρνης Βαρθολομαίος και ο διάκονος Αέτιος.
Δεν γνωρίζουμε αν κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους πέραν της υποδοχής που θα του γίνει στο αεροδρόμιο από εκπρόσωπο της κυβέρνησης και από εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Επισης θα υπάρξει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο τόσο κατά το γεύμα που θα ακολουθήσει της βάφτισης όσο και κατ’ ιδίαν στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει ο Πατριάρχης με την συνοδεία του.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Κυριακής θα παραθέσει γεύμα ο Αρχιεπίσκοπος προς τον Πατριάρχη ο οποίος θα αναχωρήσει στην συνέχεια από την Αθήνα για τη Ρώμη.