Οι χριστιανές τα βάζουν με τις Femen

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 13/05/2013

Με χάρτινους σταυρούς και εικόνες της Παναγίας στα χέρια και με συνθήματα «είμαι γυναίκα, είμαι χριστιανή, είμαι υπερήφανη για αυτό» - «οι Femen σκοτώνουν τη θηλυκότητα»-«Femen ντυθείτε»-«Femen δε με εκπροσωπείτε», νεαρές χριστιανές επιτίθενται στις γυμνόστηθες ακτιβίστριες μέσω Facebook.

 

Με την σελίδα «Christian Woman Against Femen» οι γυναίκες που είναι αντίθετες με την τακτική των Femen να εμφανίζονται γυμνόστηθες διαμαρτυρόμενες για την πολιτική του Βλάντιμιρ Πούτιν, είτε για τον νέο Πάπα, είτε υπερασπιζόμενες τα δικαιώματα των γκέι ή της Τυνήσιας Αμίνα, ελπίζουν να προσελκύσουν πολλές πιστές.

 

Προς το παρόν η σελίδα έχει συγκεντρώσει πάνω από 5.000 like, ενώ δεκάδες νεαρές έχουν φωτογραφηθεί με πλακάτ που αναγράφουν συνθήματα εναντίον των γυμνόστηθων ακτιβιστριών.

 

Την ιδέα για την σελίδα εμπνεύστηκαν μέλη του συντηρητικού κόμματος Jobbik, ελπίζοντας πως πολλές γυναίκες θα ασπαστούν τις θέσεις τους. Μέχρι στιγμής η προσπάθειά τους σημειώνει συγκρατημένη επιτυχία με πολλές από τις χριστιανές να υποστηρίζουν ότι προσεύχονται για τις Femen.

 

Ανάλογη προσπάθεια είχε επιδιώξει και ομάδα μουσουλμάνων γυναικών, οι οποίες πάντα μέσω Facebook έστειλαν το μήνυμα «Muslim Women Against Femen».