Ονομαστήρια του μητροπολίτη Μαντινείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2019

Τα ονομαστήριά του εόρτασε  30 Αυγούστου 2019, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος. Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρι Μαντινείας, τόπο καταγωγής του, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ Χρυσόστομος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ Θεόκλητος, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ωλένης κ Αθανάσιος.  και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.


Στο ιερό Βήμα προσήλθαν συμπροσευχόμενοι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ο οποίος ενωρίτερα λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας.

Κατά τη διάρκεια της Θεία Λειτουργίας έγινε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι τούδε Διακόνου π. Νικολάου Τσαρούχη.

Πλήθος Κληρικών και Λαού μετά των Αρχόντων του προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας.