Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στην Αυστραλία

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 18/06/2019

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος στα πρώτα λόγια του προς την Ομογένεια έστειλε μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης σημειώνοντας πως «έρχεται να διακονήσει με ταπεινότητα την Ομογένεια», γράφει το sbs.com.au.

Να προσεύχεστε για μένα έτσι ώστε να φανώ αντάξιος της μεγάλης ευθύνης που μου έχει ανατεθεί από το Οικουμενικό πατριαρχείο, σημείωσε ο κ. Μακάριος και πρόσθεσε:

«Έρχομαι από την Κρήτη, τη γενέτειρα του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου αλλά αισθάνομαι ότι έρχομαι στο σπίτι μου, εξαιτίας της κοινής μας εκκλησιαστικής ρίζας μας, που είναι το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο», σημείωσε ο κ. Μακάριος συνεχίζοντας:

«Δοξάζω το Θεό με όλη μου την ύπαρξη που με αξίωσε να φέρω τα βήματά μου σε αυτό το ευλογημένο κράτος ως Αρχιεπίσκοπος και πρώτος της τοπικξς Ορθοδόξου Εκκλησίας. Από σήμερα και μέχρι το τέλος της ζωής μου ανήκω στην Αυστραλία. Κλίνω το κεφάλι μου ενώπιον της αυστραλιανή σημαίας και με σεβασμό αναπολώ τις λέξεις του Εθνικού Ύμνου «η γη μας παρέχει άφθονα τα δώρα της φύσης, πλούσια και σπάνιας ομορφιάς, στις σελίδες ιστορίας ας βγούμε φωνάζοντας προχωρά όμορφη Αυστραλία», είπε.