Συγκίνηση στον Καθεδρικό της Γλυφάδας για τον ανεπανάληπτο Χριστόδουλο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/01/2011

Τα από καρδίας λόγια του μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου για το μακαριστό αρχιεπίσκοπο και ιδρυτή της Μητρόπολης Γλυφάδας Χριστόδουλο, συγκίνησαν το εκκλησίασμα του Καθεδρικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου χθες τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο από την εκδημία του ανεπανάληπτου  μακαριστού αρχιεπισκόπου.

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, συμπαραστατούμενος από τον γεροντότερο (91 ετών) Μητροπολίτη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, τον Γέροντα Μέμφιδος κ. Παύλο, τέλεσε το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Χριστοδούλου.

Τα ζεστά λόγια του μητροπολίτη, λόγια αληθινά για τον ιδρυτή της μητρόπολης Γλυφάδας, τον πρωθιεράρχη που εισηγήθηκε για πρώτο μητροπολίτη Γλυφάδας τον κ. Παύλο, προκάλεσαν στους πιστούς συγκίνηση. «Χριστόδουλε ζεις», φώναξαν κάποιοι από το χριστεπώνυμο πλήρωμα κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του σεβασμιοτάτου, ενώ και ο μητροπολίτης Γλυφάδας με κόπο συγκρατούσε τα δάκρυά του.

Για το  μακαριστό Αρχιεπίσκοπο  Χριστόδουλο, μίλησε και ο στενός του συνεργάτης, ο επικοινωνιολόγος, δημοσιογράφος και θεολόγος κ. Σωτήρης Τζούμας, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του.

 Με εντολή του μητροπολίτη Παύλου σε όλους τούς ιερούς ναούς της μητροπολιτικής περιφέρειας τελέστηκε Επιμνημόσυνος Δέηση.

Στις φωτογραφίες ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Παύλος ,o π.Τιμόθεος και ο κ. Σωτήριος Τζούμας.