Οι μητροπολίτες Καστορίας και Σύρου στον Τρίκκης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/03/2013

TrikalaVoice-Βασίλης Αλεξίου

Για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος θα εορτάσει λαμπρά τα ονομαστήριά του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, παρουσία Αρχιερέων της Ελλαδικής Εκκλησίας…

Στα Τρίκαλα αναμένονται, λοιπόν, το Σάββατο ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος (σ.σ. θεωρείται από τους ισχυρότερους Ιεράρχες και πιθανόν διεκδικητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου στο μέλλον), καθώς και ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος, στην οδό Βενιζέλου, και το επόμενο πρωί, στον ίδιο Ναό, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τη Κυριακή θα συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και συγκεκριμένοι Ιερείς της Μητροπόλεως, ήτοι ο προσφάτως αναβαθμισθείς σε Αρχιερατικό Επίτροπο, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας, ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας (προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, Αγίου Νικολάου), ο πατέρας Δημήτριος Κατσαρός (εφημέριος της Παναγίας Φανερωμένης) και ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος, Γεώργιος Θανάσουλας.