Σταθερά «ουδέτερος» ο Ιερώνυμος για την Κομοτηνή

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/02/2013

(πηγή fimotro.blogspot.gr)-Επιφανείς παράγοντες την Κομοτηνής επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και του κατέθεσαν την άποψη και ολόθυμη υποστήριξή τους, όπως ήταν φυσικό άλλωστε, για τον Πρωτοσύγκελο της ΜητρόποληςΑρχιμ. Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο, για την επικείμενη εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σταθερός στη γραμμή της ουδετερότητας που εξ αρχής κράτησε είπε στους επιφανείς Θρακιώτες ότι "δεν θα δώσει γραμμή, θα κρατήσει ουδέτερη στάση στην εκλογή και οτι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη γνώμη της Ιεραρχίας..".
Η στάση αυτή του Αρχιεπισκόπου κ . Ιερωνύμου έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή απόφασή του να μείνει ουδέτερος ως προς την ονοματολογία των υποψηφίων και εντελώς αμέτοχος των δισδικασιών που προηγούνται της εκλογής.
Αυτό σημαίνει ότι οι τρείς υποψήφιοι: Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, και οι Αρχιμ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος και Παντελεήμων Μουτάφης, συναγωνίζονται για την εκλογή τους την επόμενη εβδομάδα 21 Φεβρουαρίου έχοντας ως εφαλτήριο την κοινή αποδοχή και επιδοκιμασία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος κατά δήλωσή του "έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη γνώμη της Ιεραρχίας".