Χίου και Πατρών: Ιεράρχες με δύναμη ψυχής

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/01/2019

Μητροπολίτης Χίου και μητροπολίτης Πατρών. Δύο ιεράρχες με ελληνική ψυχή οι οποίοι ανήμερα των Θεοφανείων έστειλαν μήνυμα σε όλους μας.

 

Ο μητροπολίτης Χίου

 

Με τη γνωστή παρρησία που τον διακατέχει, ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ανήμερα των Θεοφανείων (06/01/2019) από τις ακριτικές Οινούσσες στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε απειλήσει από τη Σμύρνη ότι «οι Τούρκοι θα ρίξουν τους Έλληνες στη θάλασσα».Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης της Χίου» ο κ. Μάρκος, στο τέλος του αγιασμού των υδάτων είπε χαρακτηριστικά: «Ο Θεός να σκεπάζει την Αιγνούσα. Οι Έλληνες πέφτουν στη θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!»

 

Ο μητροπολίτης Πατρών

 

Συγκινητική ήταν η στιγμή το πρωΐ των Θεοφανείων στο Λιμάνι της Πάτρας κατά την τελετή κατάδυσης του Σταυρού, όταν οι κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά έκαναν κύκλο γύρω από τον Σταυρό και άρχισαν να ψέλνουν τον Εθνικό ύμνο.Μάλιστα από τα μεγάφωνα ακούγεται η φωνή του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χροσόστομου, ο οποίος τους παρακινεί να τον ψάλλουν ξανά. Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή που συγκίνησε τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν κατακλύσει τον μόλο της Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσουν την τελετή του Αγιασμού των υδάτων.