«Ο Λόγος γαρ γεννάται» στον Αγ. Γεώργιο Αμαλιάδας- (φωτο)

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/12/2018

 «Ο Λόγος γαρ γεννάται» στον Αγ. Γεώργιο Αμαλιάδας

 

ierovima.gr- Κώστας Ζαφειρίου “Ο Λόγος γαρ γεννάται” ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού τις οποίες μετέφερε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, το Σάββατο το απόγευμα στον κατάμεστο πιστών Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος.

Η Χορωδία της σχολής βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής της Μητροπόλεως Ηλείας (παράρτημα Αμαλιάδας), απέδωσε ύμνους Χριστουγέννων υπό την διεύθυνση του χοράρχη, καθηγητή Βυζαντινής μουσικής και έγκριτου νομικού Αλέξανδρου Γεωργουλή. Την εκδήλωση προλόγισε ο π. Γεώργιος Σταθόπουλος.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εκ Πύργου καταγόμενο αείμνηστο Λυκούργο Αγγελόπουλο ιεροψάλτη και μουσικοδιδάσκαλο της βυζαντινής μουσικής ο οποίος είχε διατελέσει και πρώτος διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Ηλείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κληρικοί, η πρ. βουλευτής κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδος κ. Αθ. Θεοδόσης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, νομικοί συνάδελφοι του κ. Γεωργουλή κ.α.

Για μία ακόμη φορά τα καλλικέλαδα μέλη της Χορωδίας και ο χοράρχης της κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής, έλαβαν τα εύσημα από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο.