Διεστραμμένοι παίζουν με την Ορθόδοξη Εκκλησία (φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/12/2012

του Κώστα Ζαφειρίου


Μια  δαιμόνια εμπορική κίνηση, έρχεται να γελοιοποιήσει με σειρά φωτογραφιών που δημοσιεύονται σε ημερολόγιο τοίχου, τους ανά τον κόσμο Ορθοδόξους κληρικούς, ενώ προβληματίζει για τους στόχους της Ρουμάνικης εταιρείας που το εξέδωσε.


 Μοντέλα-"ορθόδοξοι ιερείς" φωτογραφίζονται γυμνοί σε αποδυτήρια με τα ...ιερατικά άμφια και το πετραχήλι στις κρεμάστρες, κάποιος άλλος "ιερέας" κεντά το πετραχήλι του σε ένα δωμάτιο όπου κάθε τί άλλο παρά δωμάτιο κληρικού θυμίζει, ενώ κάποιος άλλος "ιερέας" κάνει...μονόζυγο με τη βοήθεια καλογυμνασμένου λαϊκού. Οι δημιουργοί του ημερολογίου είναι ρουμάνοι και τα μοντέλα υποτίθεται είναι ιερείς από Ορθόδοξες Εκκλησίες της ανατολικής Ευρώπης. Το "Ορθόδοξο Ημερολόγιο 2013", όπου "οι ιερείς εξομολογούνται τα βαθύτερα μυστικά τους" πωλείται και μέσω του διαδικτύου στο ποσόν των 10 ευρώ.


Η εκδότρια εταιρεία στην ιστοσελίδα της, την οποία έχει "ανεβάσει" στο facebook και κάνει θραύση με περισσότερα από 4.000 "μου αρέσει" σε δύο μέρες, ... προειδοποιεί:"Αυτό το προϊόν δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για θρησκευτικούς λόγους. Πρόκειται για ένα έργο  καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης της νεωτερικότητας και του δυναμισμού των προσώπων που στελεχώνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία".


Ακόμη στην ιστοσελίδα , διαβάζουμε: "Είναι μια στιγμή που η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς, σε καταστολή καλλιτεχνικής έκφρασης, συγκαλύψεις ομοφυλοφιλικού σεξ, εξωφρενικής συμπεριφοράς και ομοφοβία". Η εταιρεία υπόσχεται πως το 2014 θα επιστρέψει με ένα πιό δυναμικό ημερολόγιο για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους ιερείς της.
"Το Ορθόδοξο ημερολόγιο είναι μια μίξη της ομοφυλοφιλικής έντασης και του καυτού. Η έκδοση αφηγείται την ιστορία 12 αρρενωπών νεαρών ανδρών που επισκέφθηκαν χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Αυτοί επισκέπτονται ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι ανοιχτόμυαλοι και εκτός από το πάθος τους και την αφοσίωσή τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι αφοσιωμένοι στην διαφορετικότητα και την αποδοχή της". Αυτό είναι το " ερωτικό στόρυ" (όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα) που υμνεί την ομοφυλοφιλία στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Κάποιες τελευταίες πληροφορίες που όμως  δεν επιβεβαιώνονται υποστηρίζουν ότι τα μοντέλα που φωτογραφίζονται είναι... πραγματικοί ιερείς σε Ρουμανία, Τσεχία και Πολωνία!


Κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος που είδαν κάποιες από τις φωτογραφίες του ημερολογίου, εξοργίστηκαν. "Πρόκειται για ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια των κτυπημάτων που δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ελπίζω πως ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ να λάβει γνώση και θα πάρει θέση καταγγέλοντας τους εμπνευστές αυτού του κατάπτυστου ημερολογίου, το οποίο θα πρέπει να αποσυρθεί από την αγορά", λέει στην "Espresso" κληρικός που είδε την συγκεκριμένη ανάρτηση στο facebook.
Ανάλογο ημερολόγιο είχε κυκλοφορήσει προ ετών στη Ρώμη με κληρικούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που τελικά απεδείχθη πως ήταν μια κακόγουστη φάρσα για το Βατικανό, φάρσα που πέτυχε επιχειρηματικά.