Στο Διδυμότειχο ο μητροπολίτης των Αρμενίων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/09/2018

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό επισκέφθηκε στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου ο Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Αρμενίων Σεβασμιώτατος Kegham Khatcherian, το Σάββατο 29 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε., στα πλαίσια της ποιμαντικής επίσκεψης του δευτέρου στην Αρμενική Κοινότητα Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος, με την ευκαιρία της εορτής του «Σούρπ Κεβόρκ» (Αγίου Γεωργίου). Σημειωθείτω ότι στον Βόρειο Έβρο (Διδυμότειχο – Ορεστιάδα) υφίσταται αξιόλογη Αρμενική Κοινότητα, που χρησιμοποιεί ως λατρευτικό κέντρο το βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου του Παλαιοκαστρίτη, στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Τον Αρμένιο Ιεράρχη συνόδευαν ο εφημέριος της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής Αρχιμ. Οβανές Σαγντετζιάν, ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων Τακφόρ Οβακιμιάν, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Αρμενικής Κοινότητας Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος Κεβόρκ Τοροσιάν και Χιμαγιάκ Αντωνιάν αντίστοιχα.

Οι δύο Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα, να ανταλλάξουν δώρα αγάπης και σεβασμού και να εξάρουν τις αγαθές σχέσεις συμβίωσης των δύο χριστιανικών κοινοτήτων στον ευαίσθητο χώρο της Θράκης.