Απόλυτη εμπιστοσύνη στη Πρόνοια του Θεού

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 18/06/2018

 

 

Η απόλυτη εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού είναι το αντίδοτο σε όλες τις αγωνίες για τις βιοτικές μας ανάγκες αλλά και τους φόβους που οδηγούν σε αδιέξοδα. Ο Επουράνιος Πατέρας προνοεί για όλη την κτίση και φυσικά ακόμη περισσότερο για τον άνθρωπο επεσήμανε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατέρας Ευγένιος Παντζαρίδης στην σημερινή ομιλία του στον Ι. Ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου.

Πάρτε μάθημα από τα κρίνα του αγρού που είναι ντυμένα τόσο όμορφα. Αν ο Θεός ντύνει τόσο λαμπρά τα αγριόχορτα που σήμερα είναι και αύριο θα ξεραθούν, πόσο περισσοτέρο δεν θα ενδιαφερθεί για εσάς ολιγόπιστοι αναφέρει η σημερινή ευαγγελική περικοπή. Συνταρακτικά τα λόγια αυτά του ευαγγελίου τόνισε ο π. Ευγένιος Παντζαρίδης..Κάθε μέρα ξυπνάμε και είμαστε ζωντανοί. Kάθε μέρα δεχόμαστε το δώρο της ζωής. Αν λοιπόν ο Θεός δίνει στη ψυχή που είναι ανωτέρα τη ζωή πόσο μάλλον στο σώμα. Κι εμείς θα το πάμε παραπέρα πρόσθεσε ο π. Ευγένιος Παντζαρίδης .Αν υπάρχει ο Θεός που προνοεί, εμείς γιατί να λυπούμεθα για τους κεκοιμημένους, για αυτούς που απλώς άλλαξαν κατάσταση; Και προς Θεού δεν θα πρέπει να λέμε πεθαμένοι γιατί είναι μακάριοι, χαίρονται και ευτυχούν στην αγκαλιά του Θεού και από εκεί πρεσβεύουν για όλους μας. Αλίμονο σε εμάς που έχουμε να ζήσουμε τη δύσκολή ζωή με το μόχθο, τον πόνο και τον ιδρώτα του προσώπου μας.

Όταν οι οικείοι των κεκοιμημένων για παρατεταμένο χρονικό διάστημα θλίβονται υπέρμετρα τότε αυτοί βαρύνονται πολύ στη ψυχή τους και αυτό δηλώνει μη εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού. Θα πρέπει να λυπούμαστε για μικρό χρονικό διάστημα γι αυτούς που χάσαμε, κατέληξε, ο π. Ευγένιος Παντζαρίδης. Γιατί όταν φοράμε μαύρα είναι σαν να προκρίνουμε το Θάνατο από την Ανάσταση. Και εμείς  οι Χριστιανοί  έχουμε τον Σταυρό και την Ανάσταση γι΄αυτό και οι ιερείς φορούν μαύρα μέχρι και τις Μεγάλες Ώρες και μετά στον Επιτάφιο φορούν τα λευκά.

 

                                                                                    Εκ του Ιερού Ναού