Ι.Μ.Χαλκίδος: Λήξη κατηχητικών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/06/2018
Την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο νεότητας της Ι. Μητροπόλεως πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Ιωάννη Καραμούζη και το Διάκονο του π. Πορφύριο Γερμανό,  μετέβη στο δημοτικό σχολείο Τριάδος για να παρακολουθήσει την εορτή λήξης των κατηχητικών νεανικών συντροφιών της αρχιερατικής περιφέρειας Μεσσαπίων.
Παρόντες ήταν ο αρχιερατικός επίτροπος Μεσσαπίων π. Νικόλαος Δανέλης, όλοι οι πατέρες της περιοχής, ο Δήμαρχος Μεσσαπίων και Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς, η υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου  κ. Ευαγγελία Μύταλα, ο αντιδήμαρχος Διρφύων κ. Πέτρος Κορώνης και πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.
Ο π. Φώτιος Πάσχος, εφημέριος της φιλοξενούσας ενορίας Τριάδος καλοσώρισε τους συμμετέχοντες στην γιορτή και υπογράμμισε το θέμα της που ήταν: «Μια φορά στο κατηχητικό… Ο Αγώνας για τη Μακεδονία μας». Στη συνέχεια, τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν σκοπούς και διάβασαν ιστορίες  που αναφέρονταν στον Παύλο Μελά, στη Μακεδονία, παρουσίασαν έθιμα από την περιοχή της Μακεδονίας, καθώς και παραδοσιακές φορεσιές από την περιοχή εκείνη. Ακόμη έψαλαν ύμνους από τη Θεία Λειτουργία και χόρεψαν παραδοσιακούς μακεδονίτικους χορούς.
Στο τέλος, έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για το έργο που επιτελείται με την ευλογία του αφού υποστηρίζει τον πολιτισμό και καλλιεργεί ιδανικά και αξίες που αναπτύσσουν αληθινά τον άνθρωπο.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έκλεισε την εορτή αναφέροντας ότι οι εορτές των κατηχητικών συντροφιών έχουν σκοπό να δείξουν στον κόσμο τι ακριβώς μαθαίνουν τα παιδιά που αποτελούν μέλη τους, να προτρέψουν εκείνους τους γονείς που ακόμη δεν έχουν αποστείλει τα παιδιά τους στις συνάξεις αυτές, να το πράξουν και να προσφέρουν ικανοποίηση στον αγώνα εκείνων που έχουν ενεργό ρόλο στην κατήχηση. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ιερείς που έχουν αναλάβει το έργο της κατήχησης, τους κατηχητές, οι οποίοι εθελοντικά διδάσκουν, τους γονείς που εμπιστεύονται την Εκκλησία και βέβαια τα ίδια τα παιδιά. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η κατήχηση προσφέρει και ιστορική γνώση αφού μαθαίνει τα παιδιά την αλήθεια των γεγονότων όπως έδειξε αυτή η γιορτή για τη Μακεδονία. Τελείωσε το λόγο του ο Σεβασμιώτατος καλώντας όλους σε συνεργασία λαμβάνοντας αφορμή από την εικόνα των παρευρισκομένων στην εκδήλωση. Παρόντες ήταν οι δημοτικοί άρχοντες, το σχολείο, η Εκκλησία, οι γονείς, τα παιδιά. «Μόνο όταν όλοι είμαστε ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε είπε».
 
Ακολούθησε υπαίθρια δοχή με γλυκίσματα και ενθύμια φτιαγμένα από τα ίδια τα παιδιά. 
Αρχείο Ειδήσεων
<Αύγουστος 2018>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εορτολόγιο

Σήμερα 15/08/2018 γιορτάζουν:

Δέσποινα, Δέσπω, Δεσποίνου, Δεσποινιώ, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Πιπίνα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Κρίστι, Κρύστα, Μαρία (για παντρεμένες γυναίκες), Μάριος, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαριέττα, Μαρούσα, Μάρσια, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μιρέλλα, Μυρελλα, Μιρέιγ, Μιρέϊγ, Μιρεϊγ, Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Πανίκος, Τάκης, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Παναγούλα, Πάνη, Τότα, Τούλα, Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά, Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Γεθσημανή, Μαρινίκη, Καθολική, Ηλιοστάλακτη

Πηγή: www.eortologio.gr