Η εορτή του Αγίου Πνεύματος σε Βάρδα και Αγ. Μαύρα Ηλείας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/05/2018

Ο Κάμπος τίμησε  το Άγιο Πνεύμα και ως γνωστό την  ημέρα του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζουν οι εκκλησίες με την ονομασία Αγία Τριάδα.

Έτσι στη Βάρδα γιόρτασαν την πολιούχο τους αλλά και στην Αγία Μαύρα πανηγύρισε ο κοιμητηριακός ναός. 

Οι κάτοικοι της Βάρδας γιόρτασαν με κάθε λαμπρότητα επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια την πολιούχο Αγία Τριάδα. Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου. Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αγίας Τριάδας στους κεντρικούς δρόμους της Βάρδας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Λεχαινών Το πρωί της Δευτέρας οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Μεταξύ των πιστών ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, η σύζυγός του κ. Ιωάννα, ο πολιτευτής κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο γεν. γραμματέας του δήμου κ. Νίκος Σοφιανόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Στην Αγία Μαύρα (Δήμος Πηνειού) εόρτασε και φέτος ο κοιμητηριακός ναός αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα. Χθες το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία από από τον αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο και τον π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο. Στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του χωριού.