Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στην ανατολική Ουκρανία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/11/2012

Την επαρχία του Λουγκάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία, συμμετέχοντας σε εορταστικές εκδηλώσεις της τοπικής Εκκλησίας, επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, από 16ης έως 20ης Νοεμβρίου ε.ε. ύστερα από πρόσκληση του επιχωρίου Αρχιερέως Σεβ. Αρχιεπισκόπου Λουγκάνσκ κ. Μητροφάνους, Προέδρου της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Λουγκάνσκ και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ε.ε. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Βλαδιμήρου της ιδίας πόλεως, συλλειτούργησε με 25 άλλους Αρχιερείς, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ντονιένσκ κ. Ιλαρίωνος. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο εκ των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Αλαζράϊ.

Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανανέωσε την επικοινωνία του με Αρχιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό τον Μητροπολίτη Βλαδίμηρο και επισκέφθηκε την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου