Χειροτονία στην Κέα από τον μητροπολίτη Σύρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/11/2012

 Στην σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Σπυρίδωνος Πορίχη τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως- Αγίου Σπυρίδωνος Ιουλίδος Κέας, παρουσία του Ιερού Κλήρου της νήσου, του Δημάρχου Κέας και πλήθους πιστών από όλες τις Ενορίες.Στην προσλαλιά του προς τον χειροτονούμενο υπογράμμισε τη  μεγάλη ευθύνη που έχει σήμερα η Εκκλησία έναντι του Λαού για την αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει, ο οποίος προσβλέπει σ`Αυτήν ως ένα θεσμό στον οποίο μπορεί να στηριχθεί και από τον οποίο μπορεί να αντλήσει δύναμη και ελπίδα.
“Μερίδιο αυτής της μεγάλης ευθύνης της Εκκλησίας”, τόνισε προς τον νέο Πρεσβύτερο, “αναλαμβάνεις σήμερα και σύ, ο οποίος καλείσαι να σταθείς κοντά στο Λαό, τα προβλήματα και τις αγωνίες του.”

Ευχαρίστησε τον προοδοιπορήσαντα άμεσο προκάτοχό του, Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κλάψη, για την υπερτριακονταπενταετή διακονία του στην Ενορία και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η ζωή της Εκκλησίας είναι μια συνεχής σκυταλοδρομία, κατά την οποία ο αρχαιότερος απερχόμενος σκυταλοδρόμος παραδίδει τη σκυτάλη της Θείας Παρακαταθήκης στον νεώτερο ερχόμενο, ο οποίος οφείλει να την διατηρήσει και να την παραδόσει με τη σειρά του στον επόμενο.”