"Ευτυχώς δεν βεβήλωσαν τον ναό"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/02/2018

Την ώρα με το πιο βαθύ σκοτάδι και ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς επέλεξαν οι διαρρήκτες για να κτυπήσουν τον ιερό ναό των Ταξιαρχών στην Μανωλάδα, ο οποίος μπορεί να έχει συναγερμό και σιδεριές αλλά οι διαρρήκτες δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα από το παγκάρι ενώ σήκωσαν και το 50 ξυλοκιβώτιο του φιλόπτωχου ταμείου.

 

Η διάρρηξη έγινε περίπου στις 5  τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου πιθανότατα από την συμμορία που χτυπά τον Κάμπο.

 

Ο πατήρ Θεοχάρης Μπλέτσος, εφημέριος του ιερού ναού των Ταξιαρχών Μανωλάδος δήλωσε: «Σήμερα ξημερώματα 26 Φεβρουαρίου, έγινε διάρρηξη στο ναό μας από την πόρτα που βρίσκεται σε ερημικό σημείο. ΟΙ δράστες μπήκαν στο ναό και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι και πήραν και το κουτί του φιλοπτώχου ταμείου μαζί τους! Είναι ζημιά αυτό που έγινε αλλά εγώ δοξάζω το Θεό και τους Αρχαγγέλους που δεν έγινε κάποια βεβήλωση στο ναό μας, είτε στις ιερές εικόνες είτε στο Άγιο Βήμα.Εδώ όποιος έρθει θα βρει μια βοήθεια. Ας μην επιδίδονται σε αυτές τις ενέργειες γιατί και  με την κλοπή αυτή στερούν χρήματα από τους πτωχούς»

 

Ο κ. Κουρουμπάκης Αγαμέμνων, επίτροπος του ιερού ναού δήλωσε:«Σίγουρα ήταν επαγγελματίες γιατί συμπαγή πόρτα και εσωτερική  πόρτα με σίδερα 16 χιλιοστών τα έκοψαν σαν να ήτανε χαρτί. Η διάρρηξη πρέπει να έγινε την ώρα που έβρεχε καταρρακτωδώς και δεν άκουγες παρά μόνο τον αέρα και την βροχή. Δεν ακούσαμε τον συναγερμό γιατί η εκκλησία μας διαθέτει και συναγερμό. Σήκωσαν και το Φιλόπτωχο που είναι διαστάσεων 1,20 Χ 0,30 που θα ζυγίζει τουλάχιστον σάραντα πενήντα κιλά, πήραν και τα χρήματα από το παγκάρι. Ο ναός επαναλαμβάνω ήταν ασφαλισμένος, είχαμε λάβει τα μέτρα μας αλλά δυστυχώς η διάρρηξη έγινε. Ευτυχώς που δεν βεβήλωσαν την εκκλησία μας όπως είπε και ο π. Θεοχάρης».

 

Ο επίτροπος κ Βασίλειος Ζορμπάς δήλωσε: «Πριν από ένα χρόνο μας είχανε διαρρήξει τα δύο παρεκκλήσια που έχουμε. Σήμερα αυτοί που ήρθαν έκαναν μεγάλη ζημιά, χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε τι ποσό πήραν αφού δεν είχαμε κάνει καταμέτρηση των χρημάτων. Ευτυχώς δεν πείραξαν τα ιερά σκεύη και τις εικόνες» (Πατρίς)