Ι.Μ.Αιτωλίας: Κυριακή της Ορθοδοξίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/02/2018

Ι.Μ. Αιτωλίας Ακαρνανίας Την ερχομένη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, Κυριακή Α’ Νηστειών (της Ορθοδοξίας), τιμάται ο θρίαμβος της Αγίας μας Εκκλησίας κατά της εικονομαχίας και η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, θα προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών που θα τελεσθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων κατά την τάξη της Εκκλησίας μας.

Επίσης, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Θεοκλήτου.

Προσκαλούνται οι τοπικοί άρχοντες και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, αλλά και στο ιερό μνημόσυνο για να τιμήσουν τη μνήμη του αειμνήστου Μητροπολίτου.

Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα μνήμης του αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο πανηγυρίζον ομώνυμο Ἱ. Παρεκκλήσιο του Αγίου, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου.

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως