Θεολογικό Συνέδριο από την Ι.Μ.Ηλείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/02/2018

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ι.Μ ΗΛΕΙΑΣ

«Το πρόσωπο του Θεού»

 

Για μία ακόμη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας, ακολουθώντας μία μακρά παράδοση διοργανώσεως επιστημονικών συνεδρίων, διοργάνωσε το φετινό της Θεολογικό Συνέδριο, σε Πύργο και Αμαλιάδα. Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην Αίθουσα του Οικοτροφείου «Αγία Φιλοθέη» στον Πύργο και ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή  στην Αίθουσα «Θεία Οικοδομή» Αμαλιάδος.

Θέμα του Συνεδρίου ήταν  «Το πρόσωπο του Θεού κατά τους Πατέρες και τους σύγχρονους θεολόγους», ενώ κεντρικός εισηγητής ήταν  ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Χθες το πρωί έγινε Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος, όπου τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος. Στην συνέχεια, παρουσία του μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, συνεχίστηκαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας στην αίθουσα «Θεία Οικοδομή» Αμαλιάδος με θέμα «Οι αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου δια το πρόσωπον». Κεντρικός ομιλητής ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, ενώ ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Την Οργανωτική Επιτροπή του Θεολογικού Συνεδρίου αποτελούν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ως Πρόεδρος και ως μέλη ο π. Δαμασκηνός Πετράκος, Ιεροκήρυξ, ο π. Χριστοφόρος Κωλέτης, Ιεροκήρυξ, ο κ. Γεώργιος Κομιώτης, Θεολόγος-Γυμνασιάρχης και η κ. Γεωργία Δημακοπούλου, Θεολόγος. Την Γραμματεία του Συνεδρίου αποτελούν ο Θεολόγος π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας και ο μαθηματικός κ. Αθανάσιος Παλυβός. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε  Βεβαίωση παρακολουθήσεως του Συνεδρίου.

Κώστας Ζαφειρίου