Ο Γερμανός στο Γηροκομείο Γαστούνης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/01/2018

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Γηροκομείου Γαστούνης ευλόγησε το πρωΐ ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. Παρόντες στην πολύ όμορφη εκδήλωση ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τρόφιμοι του Γηροκομείου και φίλοι του ιδρύματος.

Το Γηροκομείο Γαστούνης "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΘΟΛΙΚΉ" , ένα από τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, μια ακόμη ζεστή αγκαλιά για τους ηλικιωμένους, που βρίσκεται δίπλα σε ένα σημαντικό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο της Ηλείας, τον Ιερό Ναό Παναγίας της Καθολικής , είναι ένα πραγματικό στολίδι για τον νομό και  σήμερα φιλοξενεί  με την ευλογία του μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού, 80 γέροντες και γερόντισσες.

Η διευθύντρια του Γηροκομείου  κ. Ροδαμία Καβουνίδου-Μπιλάλη και όλοι οι εργαζόμενοι, συνολικά 35, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργούν όλα άψογα στο Γηροκομείο και το πετυχαίνουν. Η σχέση που έχουν αναπτύξει με τους φιλοξενούμενους είναι σχέση αγάπης και αυτό είναι από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα παρόμοια ιδρύματα.

Ο μητροπολίτης εξήρε το έργο της διευθύντριας και των εργαζομένων στο ίδρυμα και είχε κάθε λόγο και φέτος να είναι υπερήφανος για το ίδρυμα της Μητροπόλεως.Νωρίτερα ο σεβασμιότατος είχε τελέσει θεία λειτουργία στην Παναγία Καθολική και χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Διάκονον Γεώργιον Κουτσοχρόνη. Στο τέλος τέλεσε το ιερόν Μνημόσυνον πάντων των Δωρητών και Ευεργετών του Ιερού Ναού και του Ιδρύματος – Γηροκομείου Γαστούνης.