Καλαβρύτων: Ασφαλές καταφύγιο η Εκκλησία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/10/2012

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο κατανυκτικό  Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παντάνασσας στο Αίγιο,  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ  τέλεσε την Θεία Λειτουργία για τους νέους και τις νέες που έλαβαν μέρος στην Κατασκήνωση του καλοκαιριού, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό επίσημα την νέα κατηχητική χρονιά στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Στην πρόσκλησή του ανταποκρίθηκαν τα στελέχη και αρκετοί από τους  κατασκηνωτές, ενώ ήταν επίσης παρόντες ο κ. Βασίλειος Ζήσιμος , Θεολόγος, και η πρεσβυτέρα Παναγιώτα Πετροπούλου, Φιλόλογος-Εκπαιδευτικός, υπεύθυνοι στις δύο Κατασκηνωτικές περιόδους.

Με αφορμή το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα της παραβολής του Σπορέως, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε για μια φορά ακόμα τους υπευθύνους και τα στελέχη  πού κάθε χρόνο αναλώνονται στην διακονία της νεότητας, απευθύνθηκε στα παιδιά και τους γονείς τους επαινώντας την επιλογή τους να εμπιστευθούν τον εαυτό τους στην Εκκλησία.

Και τόνισε ότι η Κατασκήνωση είναι μια περίοδος μικρής  πνευματικής  άθλησης, την οποία  οφείλουμε να μεταφέρουμε στην καθημερινή μας ζωή κατά την διάρκεια του χειμώνα. Συνέχειά της είναι οι νεανικές συντροφιές των ενοριών, όπου και εκεί σκοπός είναι, μεταξύ άλλων, να  αφήσουμε να σπαρεί και να ευδοκιμήσει  στην καρδιά μας ο  λόγος του Θεού. 

Σε μια εποχή αμφισβητήσεων και προσπάθειας διακωμωδήσεως των αρχών τις πίστεώς μας, η εμπιστοσύνη μας στην Εκκλησία αποτελεί το ασφαλές όπλο για να θωρακίσουμε τις αξίες και την πίστη των Πατέρων μας, να  νικήσουμε τον εγωισμό και τα ζιζάνια, που προσπαθούν να μας πνίξουν στην απελπισία και να μας βυθίσουν στο σκοτάδι.  Και  κάλεσε τα παιδιά να πάνε στον ιερέα της ενορίας τους, να προσέρχονται συχνά στο μυστήριο  της ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας, να προσεύχονται και να μελετούν το λόγο του Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χαιρέτησε προσωπικά και συζήτησε  με  τα παιδιά και τους γονείς τους .

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ