Μήνυμα από έναν αγανακτισμένο κάτοικο της Ιερισσού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2012

“Επειδή πιθανολογώ ότι οι Μητροπολίτες(όχι φυσικά όλοι) έχουν μια εσφαλμένη άποψη σχετικά με το ρόλο της Εκκλησίας στις μέρες μας, θα πρέπει να επισημάνουμε μερικά πράγματα.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να προωθούνται άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν έργο σε κάθε τομέα που αφορά την Εκκλησία μας. Να αναδεικνύονται ακόμη κι αν η ταπεινότητά τους δεν το επιδιώκει. Δυστυχώς, με όσα ακούμε και βλέπουμε αυτά που προαναφέρω δεν συμβαίνουν, αντιθέτως κόβονται τα πόδια και το στόμα σε όσους προσφέρουν θεάρεστο έργο, ενεργοποιούν το λαό και κυρίως τους ΝΕΟΥΣ που σήμερα ζουν σε δύσκολες συνθήκες πειρασμών. 

Η καθημερινότητα μας διδάσκει ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να γαλουχηθούμε με αξίες, με πίστη, με υπομονή, με αγάπη και ελπίδα που βρίσκουμε πλέον μόνο κοντά στο Χριστό. Όλα τα παραπάνω τα προσφέρουν σε όλους εμάς ελάχιστοι άνθρωποι δυστυχώς, μα το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτούς τους ανθρώπους εσείς στερείτε από εμάς. 

Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια ανθρώπων έχουν  απογοητευτεί με την διαφθορά και όχι μόνο των πολιτικών. Γνωρίζοντας το παρασκήνιο που υπάρχει πριν από τις Αρχιερατικές εκλογές, μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι κάποιοι μητροπολίτες δεν διαφέρετε από τους πολιτικούς και την διεφθαρμένη προσωπικότητά τους. Γιατί απορρίπτετε ανθρώπους που έχουν κάνει έργο, αδιαφορείτε για την γνώμη του λαού; Θέλετε να επιτρέψετε αυτήν την κατάντια να συνεχίζεται; Από ποιον περιμένετε να σας σεβαστεί όταν εσείς οι ίδιοι δεν σέβεστε τον ίδιο τον Θεό; Πιστεύετε ότι οι νέοι άνθρωποι θα έρθουν ποτέ κοντά στο Χριστό βλέποντας τι παίζετε παρασκηνιακά στην εξουσία της Εκκλησίας;

Το 2001 κάτι είχε πει ο νυν Αρχιεπίσκοπος...κάτι το οποίο μάλλον έσβησε από την μνήμη του όταν ανέβηκε στο θρόνο. Ευελπιστώ να το θυμηθεί πριν να είναι αργά. Εμείς θέλουμε ζωντανή Εκκλησία, καμιά σχέση με αυτήν που βλέπουμε να θέλετε να προβάλλετε”.