Τιτουλάριο επίσκοπο, ζητά ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός και τονίζει:"Η Εκκλησία έχει ανάγκη από πολλούς Τιτουλαρίους"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 09/09/2012

ierovima-Ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, σύμφωνα με πληροφορίες του  “ierovima”, απέστειλε επιστολή προς τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο καθώς και στους υπόλοιπους ιεράρχες από τους οποίους ζητεί στην επόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας, να του εγκρίνουν και δεύτερο βοηθό επίσκοπο, ο οποίος όμως θα έχει τον βαθμό του τιτουλάριου .

 

Στη θέση του τιτουλάριου επισκόπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σεβασμιώτατος προτείνει τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πετράκο (φωτο), ιεροκήρυκα της Ι.Μ. και αρχιερατικό επίτροπο Αμαλιάδος.

Κληρικός, πνευματικό ανάστημα του Γερμανού, με πλούσιο συγγραφικό έργο και  ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή αλλά και γενικότερα στο νομό.

Ο μητροπολίτης Ηλείας έχει ήδη βοηθό επίσκοπο τον θεοφιλέστατο Αθανάσιο Μπαχό, κληρικό άξιο που πολλοί κληρικοί και λαϊκοί στο νομό, εκτιμούν πως πρέπει να είναι ο διάδοχος του Γερμανού.

 

Βέβαια η πρόταση του  σεβασμιωτάτου  κ.Γερμανού  δεν αποκλείεται να συναντήσει αντιδράσεις από το σώμα της ιεραρχίας. 

Πάντως ο μητροπολίτης στην επιστολή του (που έχει στη διάθεσή του το "ierovima"), τονίζει μεταξύ άλλων,ότι "το θέμα της εκλογής Τιτουλαρίων Επισκόπων έχει ήδη Νομοκανονικώς λυθή από την έκτακτον Σύνοδον της Ιεραρχίας του παρελθόντος Μαρτίου", θεωρεί περιττόν να υπογραμμίσει ότι "βεβαίως θα δύναται να ζητήση και να λάβη Τιτουλάριον Επίσκοπον και όποιος άλλος Αδελφός επιθυμεί", λέγοντας χαρακτηριστικά:"Ουδείς προς τούτο υπάρχει περιορισμός".

Τέλος ο κ. Γερμανός καταλήγει: "Εις το ερώτημα, μα πόσους Τιτουλαρίους Επισκόπους θα έχη η Εκκλησία της Ελλάδος, η απάντησις είναι απλή και σαφής: Οσους χρειαζόμεθα. Και η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμεθα πολλούς"