Γεμάτος Ελλάδα και Παναγία ο λόγος του μητροπολίτη Σύρου - Βούρκωσε ο Δωρόθεος

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/08/2012

(ierovima) Γεμάτη Ελλάδα και Παναγία, ήταν η ομιλία του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου από την πλατεία Παντανάσσης στην Τήνο κατά την λιτανεία της εικόνας της Μεγαλόχαρης. Ο κ. Δωρόθεος τόνισε ότι όλες αυτές τις μέρες στις εκκλησίες, στις παρακλήσεις της Παναγίας, έβλεπε νέους σε ηλικία ανθρώπους που με δάκρυα στα μάτια ζητούσαν από τη Μεγαλόχαρη, δύναμη και ελπίδα και δεσμεύτηκε ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να βοηθά όλους τους αδυνάμους αλλά ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του που καταβάλουν υπεράνθρωπες  προσπάθειες για την σωτηρία της χώρας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού  ώστε να μην πληγεί περαιτέρω ο ήδη πενιχρός μισθός του εφημεριακού κλήρου.
Ο μητροπολίτης κ. Δωρόθεος βούρκωσε (δείτε πώς τον απαθανάτισε ο φακός) όταν αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα και έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους. Αυτοί που μετρούν να χάρτινα και μεταλλικά νομίσματα στα θησαυροφυλάκειά τους, πρέπει να θυμούνται ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, για την Ελευθερία και την Δημοκρατία, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δωρόθεος και ο από στήθους λόγος του καθήλωσε τα εκατομμύρια των πιστών που παρακολουθούσαν είτε από κοντά είτε από τις τηλεοράσεις τους τις λατρευτικές εκδηλώσεις από το ιερό νησί της Τήνου.