Ο Μητροπολίτης Κένυας, η Άννα Βίσση και η μεγάλη δωρεά

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 19/03/2011

Στην Κένυα βρέθηκε προ ημερών η Αννα Βίσση για να επισκεφτεί τα φτωχά παιδιά. Η τραγουδίστρια βοηθά ενεργά στην ανέγερση ενός ορφανοτροφείου κάνοντας δωρεά χρήματα από συναυλίες και μάλιστα ξεναγήθηκε στη χώρα της Αφρικής από τον συμπατριώτη της μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, ο οποίος και τη φιλοξένησε μαζί με τους συνεργάτες της.

Πραγματικό ιεραποστολικό έργο επιτελεί στην Αφρική η Μητρόπολη Κένυας, η οποία όχι μόνο μεταφέρει την Ορθόδοξη πίστη, αλλά προσφέρει ένα τεράστιο έργο φιλανθρωπίας, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους Κενυάτες να μορφωθούν για ένα καλύτερο μέλλον. 

Μετά την επίσκεψή της στην Κένυα, στο επίσημο site της η Άννα Βίσση έγραψε: «Κι έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας, που κάνουμε εκείνο το «συγκεκριμένο» ταξίδι και όταν γυρνάμε πίσω είναι σα να ξαναγεννηθήκαμε. Και βλέπουμε με άλλα μάτια, ακούμε με άλλα αυτιά, μυρίζουμε, γευόμαστε και νιώθουμε τα πάντα αλλιώς. Αυτό συνέβη σε μένα γυρίζοντας από την Κένυα. Στη αρχή φοβάσαι να το αντιμετωπίσεις, σοκάρεσαι, μετά ενδιαφέρεσαι να καταλάβεις και θες να κάνεις κάτι άμεσα και ύστερα απλά γίνεσαι ένα με αυτά τα παιδιά που ότι μα ότι κι αν τους έχει συμβεί στη ζωή τους χαμογελάνε και είναι έτοιμα να αγαπηθούν και να αγαπήσουν. Και έτσι από την επιτομή της πλήρους ανέχειας, φτώχειας, εγκληματικότητας, δυστυχίας και αρρώστιας ξαφνικά ξυπνάς απ’ τα δικά σου «πολυτελή» λήθαργα και συνειδητοποιείς πως τελικά είμαστε όλοι άνθρωποι με αλλιώτικα πεπρωμένα».