Συνάντηση μητροπολίτη Γαβριήλ με τους νέους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/11/2017
Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας η καθιερωμένη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους Νέους και τις Νέες της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Η θεματολογία των συναντήσεων αυτών ποικίλει κάθε φορά και ως στόχο έχουν να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο διαλόγου ανάμεσα στα νέα παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Επίσκοπό τους, να ανταλλάξουν απόψεις, γνώμες ή και εμπειρίες, θέτοντας παράλληλα προσωπικούς προβληματισμούς πάνω σε πνευματικά, κοινωνικά, αλλά και σε διάφορα άλλα θέματα.
 
Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή του σχετικά καινούργιου φαινομένου πωλήσεων στη χώρα μας, όπως αυτό της Μαύρης Παρασκευής (Black Friday), της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της δουλείας (2 Δεκεμβρίου) αλλά της επικείμενης εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου μας έθεσε ως θέμα συζήτησης «Το φαινόμενο του Υπερκαταναλωτισμού στη ζωή μας» και αναφέρθηκε τόσο στις αιτίες, στις πτυχές, όσο και στις συνέπειες του προβλήματος του υπερκαταναλωτισμού, αντιπαραβάλλοντας τη θέση και την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 
Η συζήτηση αναπτύχθηκε εποικοδομητικά, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παρισταμένων, οι οποίοι κατέθεσαν προσωπικές ανησυχίες, προτάσεις και λύσεις.
 
Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.