12 αρχιερείς στην Πάτρα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/11/2017

Με τη Δοξολογία και τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, κορυφώνονται την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας.

Στην Πάτρα θα βρεθεί την Πέμπτη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης. 

Στην Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής, στην Πάτρα θα βρίσκονται, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτου Χρυσόστομου, 10 αρχιερείς: Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Αρτης Καλλίνικος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Ιερισσού Αγίου Ορους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, Φωκίδος Θεόκτιστος και ο πατρινής καταγωγής Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος. Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών και το Βοηθό Επίσκοπο κ. Χρύσανθο, συνολικά στις λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου οι αρχιερείς θα είναι 12.

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος χοροστατεί στην Ιερά Αγρυπνία σήμερα στις 9.00 το βράδυ, μετά τον Εσπερινό στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, συνοδεία του Μητροπολίτη Πατρών και του Βοηθού Επισκόπου Κερνίτσης.

Η Δοξολογία το πρωί της Τετάρτης στις 10.45 και στις 11.00 το πρωί η λιτανεία της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας.