"Ο λαός είναι ζυμωμένος με την πίστη στον Χριστό"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/11/2017

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017 η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος στο νησί της Κέρκυρας, εις ανάμνησιν της σωτηρίας της νήσου από τον Άγιο, κατά της πανώλης το έτος 1673 (Πρωτοκύριακο).

Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι σήμερα η Κέρκυρα εορτάζει και πανηγυρίζει το θαύμα που επιτέλεσε ο πνευματικός της πατέρας και Προστάτης Άγιος Σπυρίδων, ο οποίος  έδιωξε το θανατικό που αποδεκάτιζε τον λαό.

Ιδιαίτερα σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Νεκτάριος, που η Ορθοδοξία μας βάλλεται πανταχόθεν, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να παραμείνουμε εδραίοι  στα νάματα της Πίστεως, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Το μέγα πλήθος των πιστών σήμερα αποτελεί τρανή απόδειξη της εμπιστοσύνης και της αγάπης των Κερκυραίων στον Άγιό τους. Όσο και να  προσπαθούν τα διάφορα κέντρα λήψης των αποφάσεων, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, δεν θα βγάλουν τελικά από τις καρδιές των Ελλήνων τον Χριστό. Ο λαός μας είναι ζυμωμένος με την πίστη στον Χριστό και στους Αγίους Του. Η Ελλάς θα παραμείνει το απόρθητο φρούριο της Χριστιανικής Πίστεως, του σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου και του πολιτισμού.

Της περιφοράς του Ιερού Σκηνώματος προηγήθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα. Συμμετείχαν ακόμη ο Μητροπολίτης Ρούσε  κ. Ναούμ και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Βαρνάβας αναφέρθηκε στο λόγο του κατά την  Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα, τον ταπεινό και πράο τη καρδία, ο οποίος με την κατά Χριστόν βιοτή του, κατέστη σκεύος του Παναγίου Πνεύματος, πηγή ιαμάτων και θαυμάτων.

Κλείνοντας ο κ. Βαρνάβας ευχήθηκε η Χάρις και οι πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος να ενισχύουν τους πιστούς στον καθημερινό πνευματικό αγώνα που δίνουν.