"Σόδομα και Γόμορρα"

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 01/11/2017
Μέρα με τη μέρα, κλιμακώνει την αντίδρασή της, για το μάθημα των Θρησκευτικών και τον νόμο περί αλλαγής φύλλου, η Ιερά Μητρόπολη, με τον ιεράρχη Αμβρόσιο, να τοποθετείται δημοσίως κατά της ηγεσίας της ελλαδικής εκκλησίας, της κυβέρνησης και άλλων δημοσίων προσώπων.
Δεν είναι τυχαίο, ότι μετά τις πένθιμες καμπάνες, ανάρτησε και δεύτερο πανό στη Φανερωμένη Αιγίου, με την αναγραφή «Η Ελλάδα έγινε Σόδομα και Γόμορρα».
Στο στόχαστρο της τοπικής Εκκλησίας έχει μπει για τα καλά ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στον οποίο ετοιμάζει μαζική επιστροφή βιβλίων θρησκευτικών, τα οποία έχουν κληθεί γονείς να τα πάνε στον Ι.Ν για να αποσταλούν στην Αθήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο ποιμενάρχης τάσσεται κατά της απόφασής του να μην γίνει φέτος στο υπουργείο ο καθιερωμένος εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου (για το προσωπικό) σε ένδειξη πένθους για τον εκλιπόντα γγ Ιωάννη Παντή, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι «σε εποχή ΣΥΡΙΖΑ, τα άτομα τοποθετούνται πάνω από το έθνος».
Τέλος στρέφει τα βέλη του και προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επειδή δεν παρέστη στην παρέλαση. Και καταλήγει: «Ελληνες, ξυπνήστε».