Ο μητροπολίτης Σύρου στην 2η Διεθνή Διάσκεψη για την Διαθρησκειακή Συνεργασία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/10/2017

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΣΤΗ 2Η  ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΝΟΔΕΥΩΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β'

Με την παρέμβαση του Αιγύπτιου Υπουργού Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι στην πέμπτη και τελευταία συνεδρία υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου οι εργασίες της 2ης Διεθνούς Διάσκεψης για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» που διεξάγεται από χθες στην Αθήνα.

Στην συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των συμπερασμάτων της διάσκεψης από τον κ. Κοτζιά και η συνέντευξη Τύπου.

Να αναφερθεί ότι κατά τις χθεσινές εργασίες της διάσκεψης σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, των Πατριαρχών Ιεροσολύμων, Αλεξανδρείας και Κύπρου, των εκπροσώπων όλων των ορθόδοξων εκκλησιών, του Μεγάλου Μουφτή της Αιγύπτου, καθώς και προεξάρχοντων θρησκευτικών ηγετών από το μουσουλμανικό και εβραϊκό κόσμο που εκπροσώπησαν το σύνολο σχεδόν των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τέλος να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα δύο τραπέζια εργασίας, από πανεπιστημιακούς και ακαδημαϊκούς, σχετικά με τον ρόλο των θρησκευτικών ηγετών στην προσφυγική κρίση, αλλά και τον ρόλο των ΜΜΕ και των θρησκευτικών ηγετών στην προώθηση του θρησκευτικού πλουραλισμού στη Μ. Ανατολή.