Χειροτονία και χειροθεσία από τον μητροπολίτη Νικαίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/07/2012

«Δύο μυστηρίων αξιωθήκαμε σήμερα ως πιστοί Χριστιανοί της Ορθοδοξίας: Του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και του Ιερού Μυστηρίου της Ιεροσύνης», ήταν τα λόγια του Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου,το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2012, όταν κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και εορτής του Ιερού Ναού της Παναγίας των Βλαχερνών, χειροτονήθηκε σε ιερέα ο Μοναχός της Μονής των Αγίων Πατέρων Περάματος π. Νικόλαος Κρασσάς, ο οποίος διετέλεσε και διάκονος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο π. Νικόλαος, που από μικρό παιδί υπηρετεί την Εκκλησία, αλλά και εμείς - όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά και δουλέψαμε μαζί του - που νιώσαμε την πνευματικότητά του και την γαλήνη που ανεδύετο από τον λόγο του και γίναμε μάρτυρες της ιεροπρέπειάς του, της αγάπης του στον συνάνθρωπο, της κοινωνικότητας και μαζί της ταπεινότητας και της εργατικότητάς του.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος μίλησε προς τους πιστούς πριν την χειροτονία, ακολούθησε η χειροτονία και η ένδυση του ιερομονάχου και μετά την ιερότερη στιγμή, κατά την οποίαν ο Μητροπολίτης επικαλέστηκε την Χάριν του Αγίου Πνεύματος προς την ανάδειξη του Ιερέως, έγινε η χειροθεσία του π. Νικολάου σε Αρχιμανδρίτη.


«Άξιος» ο π. Νικόλαος στο νέο του λειτούργημα. Η Χάρη του Θεού ας τον επισκιάζει, για να βοηθά το ποίμνιό του με όλες του τις δυνάμεις και να προσεύχεται για όλους μας.
Στην Χειροτονία, που τελέστηκε κατά τον εορτασμό της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παναγία Βλαχερνών Κερατσινίου, συμμετείχε μεγάλο πλήθος ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως Νικαίας και πάρα πολύς κόσμος, που προσήλθε για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας. Την ημέρα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου.

Μαρία Ν. Ταστσόγλου http://fonipeiraioton.blogspot.gr