Στα σχολεία της Ορεστιάδος

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 25/09/2017

Σε σχολεία της Ορεστιάδας και της Νέας Βύσσας βρέθηκε το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψη του στην περιοχή. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ορεστιάδας, όπου απευθυνόμενος στους μαθητές μίλησε ακόμη και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram, τα οποία είπε ότι ο ίδιος δεν τα χρησιμοποιεί γιατί δεν τα γνωρίζει, αλλά συμβούλευσε τα παιδιά να τα χρησιμοποιούν μεν αλλά με μέτρο, δηλαδή να μη ξοδεύουν όλο τον χρόνο τους στο διαδίκτυο.

Ο κ. Βαρθολομαίος έκανε μια σημαντική παρέμβαση αναφερόμενος στον ανθρώπινο πόνο, που όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχει “ιδιαιτέρως σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα”. Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη στο θέμα των εξετάσεων στην εκπαίδευση, θυμίζοντας την δήλωση του Μακαριστού Πατριάρχη Αθηναγόρα: “Θα ήθελα να είμαι πάλι μαθητής αλλά χωρίς εξετάσεις”! Ο κ. Βαρθολομαίος μετά την ομιλία του κάθισε ο ίδιος και έδωσε στους περίπου 500 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου από ένα σταυρουδάκι.