Ο πρώτος εκκλησιασμός των μαθητών για τη νέα χρονιά

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/09/2017

 

Ο πρώτος εκκλησιασμός των μαθητών για τη νέα χρονιά

 

 

Του Κώστα Ζαφειρίου  Με ευλάβεια οι πιστοί του νομού Ηλείας τίμησαν την Δεσποτική εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική ευταξία και ιεροπρέπεια, καθώς επίσης και εν πληθούση Εκκλησία, εορτάστηκε εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, η πρώτη και μεγάλη Δεσποτική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους 2017-2018, η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, η οποία είναι ένας ακόμα σημαντικός εορτολογικός σταθμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας!

Οι Χριστιανοί μας, με περισσή ευλάβεια και σεβασμό, προσήλθαν να τιμήσουν και να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας, ώστε να αντλήσουν δύναμη και χάρη από αυτόν, αφού ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί για τη Χριστιανική πίστη κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού.

Στην Αμαλιάδα εορτάστηκε με κάθε ιεροπρέπεια η Δεσποτική εορτή. Ο ιερός ναός Ευαγγελιστρίας κατακλύστηκε από νωρίς το πρωΐ από πιστούς ενώ μεταξύ του εκκλησιάσματος ήταν και μαθητές δημοτικών σχολείων. Κάποιοι δάσκαλοί με δική τους πρωτοβουλία και με την άδεια του διευθυντή οδήγησαν τα παιδιά για εκκλησιασμό για να προσκυνήσουν αυτή την μεγάλη μέρα τον Ζωοδότη Σταυρό.

Στη Γαστούνη, στο Βαρθολομιό, στην Ανδραβίδα,  στη Μυρσίνη, στα Λεχαινά, στη Βάρδα και την ορεινή Βουπρασία πανηγύρισαν όλες οι εκκλησίες και οι πιστοί προσκύνησαν το σύμβολο του Χριστιανισμού, το θαυμαστό φυλακτήριο.