Εόρτασε η Ι.Μονή Παναγίας Ελεούσας στη Λυγιά

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/08/2017

Του Κώστα Ζαφειρίου  Την Κατάθεση της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, γιόρτασε η Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας στην Λυγιά Βαρθολομιού παρουσία εκατοντάδων πιστών και όπως ειπώθηκε «τόσο κόσμο δεν είχε καμία άλλη χρονιά»!.

Την Τετάρτη το απόγευμα τελέσθηκε  μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού με την συμμετοχή του αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετου Σπανόπουλου και πλειάδας κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

 

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε θεία λειτουργία προεξάρχοντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου και συμπαραστατούντων του π. Φιλάρετου και κληρικών της Ι.Μ.

Στο μεθέορτο που τελέστηκε χθες το απόγευμα την παράκληση τέλεσε ο π. Φιλάρετος, ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ..

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος διακρίναμε, τον πρώην βουλευτή Ανδρέα Μαρίνο, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ Κώστας Μανιάτης τον πολιτευτή κ. Θ. Βλαγκούλης, αντιδηάρχους  και δημοτικούς συμβούλους του δήμου Πηνειού, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Βαρθολομιού κ. Κώστας Λυκογιάννης,  εκπροσώπους φορέων  κ.α.

 

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Παντελής Παντελίδης (προσκεκλημένος του πανοσιολογιωτάτου ) και ο κ. Χρίστος Κρικώνης ομότιμος καθηγητής Θεολογίας ΑΠΘ.

 Η Μονή αποτελεί ένα εξαιρετικό μνημείο, δίπλα σε μια σπηλιά με σταλακτίτες. 

Η Κατάθεσις της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεο¬τόκου τιμάται από την Ορθόδοξο Εκκλησία μας την 31η Αυγούστου, τελευταία ημέρα του Εκκλησιαστικού Έτους.

Την ημέρα αυτή πανηγυρίζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα εκτός της  Ι. Μονή Παναγίας Ελεούσης Λυγιάς-Βαρθολομιού, το Προσκύνημα του Ασκητή στο Γούμερο-Ωλένης και οι οικισμοί Καραβουλεΐκων-Βάρδας και Παλιολανθίου- Περιστερίου.