Δεν πάει στη Ζάκυνθο ο αρχιεπίσκοπος

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/08/2017

Κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2017 η Ζάκυνθος εορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο των 300 ετών από την Μετακομιδή από τα νησιά Στροφάδια του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου.

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Αρχικά στο νησί των Ποιητών θα έφτανε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ζάκυνθο.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια επίσημη ενημέρωση, για τη μη παρουσία του Αρχιεπισκόπου στους εορτασμούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από τα χαμόγελα και τις ευχετήριες επιστολές, διεξάγεται ένας ιερός "πόλεμος" που αφορά την ιδιοκτησία Ιερού Ναού.

Αν και πολλές φορές έγιναν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι, πρόσφατα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr το Οικουμενικό Πατριαρχείο φέρεται να προέβη σε αποδοχή δωρεάς που αφορά το Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Κτήμα Δ. Προμπονά.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος από τον Απρίλιο απέστειλε στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όλα τα σχετικά έγγραφα για να αποκτήσει πλήρη και προσωπική γνώση της υπόθεσης που αφορά τον Ναό, η οποία όπως φαίνεται παραμένει αγκάθι στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών. (romfea.gr)